Hvorfor noen varer selger og andre ikke

Vi kjenner vel alle uttrykket Kina-varer og hva folk flest mener om dem. Det vi likevel vet er at Kina selger flere varer enn noe annet land i verden, til sine 6 milliarder utenlandske kunder.

Distansen mellom kvalitet og pris er enorm, men det er mange andre ting som bidrar til at noen produkter selger bedre enn andre. Fasiten er litt kjedeligere enn man skulle tro.

Men først, hva kan vi selv gjøre for å skape bedre muligheter for å selge varene våre, og hvilke verktøy kan man bruke? La oss se nærmere på det.

Produktdesign

Man kan fort bli imponert av at produsenter og leverandører bruker milliarder av dollar på markedsføring. Det er klart det selger, men som liten bedrift, hva har man egentlig å stille opp med?

Produktdesign er viktig for å tiltrekke seg kunder, slik som denne https://mariabingo.com nettsiden er flink til. Miksen med treffende navn og utsøkt omdømme gjør at de regnes som vinnere i markedet.

Merkevare

Når det gjelder merkevare er det ofte logoen som forteller deg hvem du er og hva du driver med. Det fins mange gratis program på nett der man kan lage logo, men ofte med betalte tillegg som gjør den utsøkt. Mener du alvor bør du legge litt penger i en logo. Prøv Hatchful og kom i gang på under ett minutt. Velg type bransje, velg så det visuelle uttrykket. Har du et bedriftsnavn fyll inn. Svært hurtig og enkelt.

Adobe Photoshop

Adobe er et tillegg som ligger på alle maskiner. Men med Adobe Photoshop kommer man et steg nærmere perfekte bilder, morsomme bilder, drivende bilder og selgende bilder. Her kan man redigere, skape animasjoner og lage grafisk design. Husk å lage mapper for det du vil fotografere. kanskje kan du selge bildene online. Men bilder du bruker i din bedrift kan ikke selges videre etterpå.

Publiseringsverktøy

Wix er en av mange publikasjons-verktøy på markedet. Men det som er bra med Wix er at man kan designe hjemmesiden etter hvordan man selv vil ha den. Noe er så klart skreddersydd, men friheten til å skape selgende produkter er helt til stedet. Tillegg som Wix Editor gir total design-frihet.

Tegnebrett

Er man en kreativ person kan man ha bruk for et tegnebrett. Det er en god investering å kjøpe et brett som Wacom Cintiq fordi det har stativ, batteriløs penn, responsiv skjerm på 5080 pi og 16 millioner farger å velge mellom. Tegnebrett med USB minnepinne kan være smart når man får gode ideer på farta.

3D modellering

Det kan være nyttig å finne ut hvordan produktet vil ta seg ut i virkeligheten. Å produsere en vare i full størrelse kan være kostbart, men med 3D modellering har man en modell av produktet sitt uten kostnader eller utgifter. En 3D-printer har en kostnad, men man kan også bestille print ved å levere ut detaljer om produktet.

Design og suksess

Men vent nå litt, er det noe så usannsynlig flott med logoen til IKEA eller Amazon? Vel, de legger skjulte budskap inn i logoene, som faktisk er ganske oppfinnelse det skal de ha. Men de er ikke vakre kreasjoner. De er akkurat det de er, nemlig smart og enkelt. Ofte vil folk relatere seg til dette, og dermed er det mange andre ting som er viktig for suksess. Hardt arbeid over tid er en ting, andre ting er reliabilitet, gyldighet og at det fins etterspørsel av varen. Alternativt må man fortelle markedet at det fins et behov.