Design egne apper!

Vi i Sarades.no ønsker å oppmuntre deg til å bruke kreativiteten og lage innovative gadgets og lignende. Visste du at du kan lage egne apper? Det er ikke nødvendigvis slik at du trenger å være et teknologisk vidunder med toppkarakterer innen programmering fra universitet eller høgskole. Dette er selvfølgelig en fordel, spesielt om du vil lage en app helt fra bunnen av. Du har kanskje hørt solskinnshistorier om mennesker som har tjent seg rike på apper? Vel, husk at det ligger mye arbeid bak, og at suksessen plutselig kan ta slutt grunnet teknologi som er i stadig utvikling.

Du trenger ikke finne opp hjulet på nytt

Dersom du har en spennende app-idé, men ikke nødvendigvis er en racer på å kode, så finnes det heldigvis gode løsninger for deg også. Det finnes faktisk flere tjenester som tilbyr allerede utviklede moduler for nettsider og apper. Du kan velge et utgangspunkt fra en mal, eller lage appen helt fra bunnen av om du foretrekker det. Neste steg er å prate med en rådgiver, noe som kan være smart. Kanskje du kan finne noen investorer som ønsker å bidra til realisering av appen? App-tjenesten du benytter kan deretter bygge appen for deg, og du kan underveis be dem foreta endringer. Et eksempel på en tjeneste av denne typen er appmakerstore.com.

Gjør en markedsundersøkelse – kartlegg behov

Tror du at du har en spennende og nyskapende app-idé? Før du jubler bør du dobbeltsjekke at det ikke allerede finnes etablerte apper av samme sort på markedet. Derfor er det lurt å undersøke markedet. Send gjerne ut en spørreundersøkelse for å sjekke hva folk mener. Ville de hatt behov for appen, og enda viktigere – ville de ha lastet den ned? Spørreundersøkelsen bør rettes mot målgruppen din. Er det for eksempel en treningsapp, bør du undersøke behovet blant folk som trener jevnlig.

Samarbeid med andre

Selv om du har en gründer-idé og det kan være fristende å sitte igjen med eventuell profitt helt alene, kan det være greit å vurdere muligheten for samarbeid med andre. Det ligger mye arbeid bak det å lage en app, så alle parter kan tjene på samarbeid. Husk at det er mulig å få til mer på kortere tid om dere er flere om prosjektet.